Vacatures in Techniek- StepStone

CV Aanmaken

Nieuwste artikels

Lees onze tips voor je sollicitaties en artikels

Ontvang interessante vacatures per email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Geavanceerde zoekopdracht

Toon resultaten

  Toon de vacatures Sluit resultatenlijst

Industrial engineer

De branche techniek is zeer divers. Er is keuze uit veel banen. Industrial engineer is zo een baan in de techniek. Industrial engineering is in het Nederlands technische bedrijfskunde. Industrial engineering wordt ook wel industrieel beheer, operationeel beheer, productie-engineering genoemd. Het komt vaak voor dat vakgebieden, zoals IT/automatisering, operationeel onderzoek en vele anderen onder het kopje industrial engineering geplaatst worden.

Wat houdt Industrial Engineering in?

Industrial engineering wordt ook wel technisch bedrijfskunde genoemd, het is een specialisme in de techniek, dat zich bezighoudt met het besturen van organisaties. Een industrial engineer is verantwoordelijk voor de efficiency van een bedrijf. De engineer moet bijvoorbeeld op grondstoffen, materialen, energie, arbeid en vele andere zaken tegelijk letten.

Bij industrial engineering kijkt men naar de korte en lange termijn. In de korte termijn fase neemt de industrial engineer de taak van het plannen van de productie en de motivatie van het personeel op zich. Bij de lange termijn visie is het van belang om een koers te bepalen voor het bedrijf, het strategisch management. Een industrial engineering komt in aanraking met vele stromingen in een onderneming. Kennis van personeelsmanagement, financieel management en productiemanagement is nodig. Het draait niet alleen om techniek.

Opleidingen voor Industrial Engineering

In Nederland zijn er een aantal universiteiten waar opleidingen gevolgd kunnen worden voor industrial engineering. De Universiteit Twente, de Technische Universiteit Eindhoven en de Rijksuniversiteit Groningen bieden allemaal de opleiding om industrial engineer te worden.

Een industrial engineer kan in de branche techniek snel een baan vinden. In het bedrijfsleven is er veel werk te vinden, maar ook in de non-profit sector zijn er voldoende banen beschikbaar voor een industrial engineer.

Tekst: © StepStone